Contact Us

Subscribe to Mailing List

Events, 2015

image

Centrum Analoge Fotografie Utrecht

"Pinhole workshop"

Centrum Analoge Fotografie Utrecht
Lange Jufferstraat 48
Utrecht 3512 EE, Netherlands
DATES: Sunday, April 27, 2014 - Sunday, April 27, 2014

Contact: Wessel de Haas
Email:
Web Site: http://opendoka.wordpress.com/
Het Centrum Analoge Fotografie Utrecht organiseert een Pinhole Workshop op zondag 27 april, dan is het namelijk Worldwide Pinhole Photography Day.

Op deze dag verzamelen wij om 14.00 uur in de toekomstige doka achter Foto de Zavel. Na een korte introductie over pinhole fotografie trekken we er in koppels of kleine groepjes op uit om zelf pinhole foto’s te maken. Als je zelf een pinhole camera hebt, neem deze dan mee (bv. de Lomography Diana F+ heeft ook een pinhole functie), en eventueel ook een statief(je). Heb je zelf geen pinhole camera, dan hebben we er ook enkele te leen!

Rond 16.30 uur verzamelen we dan weer, bespreken onze ervaringen kort na, en laten we de volgeschoten rolletjes ontwikkelen en afdrukken. Op een terugkom-avond (de datum zal in overleg met de deelnemers worden bepaald) bewonderen we dan elkaars resultaten, en delen we onze tips voor nog mooiere pinhole foto’s.

Deelname aan deze workshop kost € 20 voor leden en donateurs, dit is inclusief een fotorolletje (kleinbeeld of rolfilm), ontwikkelen/afdrukken, en de terugkom-avond. Anderen betalen € 25. Betaling kan contant bij de start van de workshop of vooraf op rekeningnummer NL 04 RABO 0157 5382 65 ten name van Open Doka Utrecht.

Wil je deelnemen, stuur dan even een mailtje naar opendoka@gmail.com, met de vermelding of je zelf een pinhole camera meeneemt en zo ja, welke. Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers.

Tot zondag 27 april!